Competențe digitale L&D – acum și ca programe open cu arhitectură modulară

septembrie 29

Transformarea digitală a activității de instruire din organizații presupune mai mult decât simpla utilizare a unor platforme și a unor aplicații informatice. Sunt necesare schimbări sistemice, parte dintre ele la nivelul structurii echipei de Learning & Development. Noi roluri asociate dimensiunii virtuale devin importante iar ele vin la pachet cu noi competențe de dezvoltat. Iată-le mai jos pe cele mai des întâlnite:

  • Learning Content Curator - agregă resurse utile instruirii și învățării care să completeze și să susțină programele de dezvoltare din companie. Le selectează, indexează și distribuie astfel încât să faciliteze accesul la cunoștințe colegilor, să facă procesul de aflare și învățare unul mai relevant și mai atractiv.
  • The Virtual Trainer - desigur, vorbim despre același coleg trainer dar cu o pălărie digitală, una care presupune schimbări semnificative la nivel de mentalitate, procese de lucru și instrumente. 
  • Digital Instructional Designer - dezvoltatorul de experiențe digitale de instruire și învățare. Suplimentar competențelor de proiectare a conținutului și exercițiilor programelor, el  trebui să poată și produce resursele online de folosit - cunoștințe de lucru în Articulate, Adobe Captivate, Camtasia, programe grafice.
  • Instructional Video Designer - dezvoltatorul de filme educaționale, principalul tip de conținut online.
  • Learning Communities Manager - responsabilul cu formarea și întreținerea în cadrul companiei a unor comunități generale sau specifice de învățare, practică și rezolvare de probleme.

Suntem interesați să dezvoltăm competențe interne de instruire digitală, dar echipa noastră de L&D nu e suficient de mare pentru un curs dedicat. Organizați și open-uri?

[...] La partea de mindset și principii de lucru vreau să participe toți; în producția tehnică de diferite feluri vreau să implic doar anumite roluri. Se poate?

Sorin M.

L&D Manager

Experiența ultimelor 6 luni și feedback-ul primit de la clienți au dat o nouă direcție programelor noastre de Digital Learning Design Skills - accesibilizare și specializare:

  • cursuri open - le organizăm acum și în format open, cu participare mixtă, din mai multe companii. 
  • arhitectură modulară - deși open, puteți opta exclusiv pentru o anumită secțiune de curs corespondentă unor competențe care au mai multă relevanță în echipa voastră. Puteți completa ulterior cu altele. 
  • practică și suport individual - am gândit cursurile deschise ca un mix de sincron (sesiuni live) cu asincron (experiențe de urmat în ritm propriu), lucru în echipă dar și exercițiu individual, feedback de la colegi și suport 1 la 1 din partea trainerului (videocall). 
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Abonează-te la newsletter

>